Veganska spenatvåfflor, vegansk creme fraiche, tångrom, rädisor & örter

Grönt är skönt! Äntligen är våren här! Naturen börjar så smått bli grön, de efterlängtade råvarorna kommer tillbaka. Vad passar inte bättre än en grön matvåffla? Funkar lika bra som förrätt, i matlådan eller som lunch.

recept & styling: clara gillow thorsén foto: mads nordvig borup

4 portioner | 30 minuter

Du behöver:

1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
100 g färsk spenat
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronzest
7 dl havremjölk
50 g margarin

Topping:

2 dl vegansk creme fraiche
1 dl finhackad rödlök
1 dl tångrom
5 rädisor
1 tsk nymald svartpeppar
1 handfull färsk dill eller andra örter
1 citron

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en mixer tillsammans med spenat, vitlök och citronzest. Mixa ingredienserna.
2. Häll ner havremjölken succesivt. Avsluta med smält margarin och mixa tills smeten är slät.
3. Grädda i valfritt våffeljärn tills de är genomgräddade och du kan skymta en gyllenbrun färg.
4. Toppa våfflorna med vegansk crème fraiche, finhackad rödlök, tångrom och tunt hyvlade rädisor.
5. Avsluta med dill, svartpeppar och servera med citronskivor.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!