Picknicken är alltid en höjdpunkt oavsett väder och årstid. Denna gång tipsar vår receptkreatör Clara Thorsén om vad vi kan fylla våra surdegsbaguetter med för maximal njutning!
Tid: 1 timme
4 personer
Du behöver:
1–2 surdegsbaguetter
400 g naturell tofu
1 vitlöksklyfta
1 stäng citrongräs
3 msk riven ingefära
1 msk korianderfrö
2 msk sesamolja
2 msk soja
2 msk honung
2 msk olivolja
Fyllning:
vegansk majonäs
0,5 frisésallad
2 salladslökar
1 bunt rädisor
1 chili
1 kruka koriander
1 dl jordnötter
Topping:
1 handfull gräslöksblommor
1 dl rostad lök
1 lime
Gör så här:
1. Skär tofun i skivor.
2. Blanda riven vitlök, finhackad citrongräs, riven ingefära, korianderfrö, sesamolja, soja, honung och olivolja.
3. Marinera tofun i cirka 1 timme.
4. Stek den marinerade tofun krispig i en varm stekpanna.
Servering:
1. Fyll de krispiga baguetterna med vegansk majonnäs, frisésallad, krispig tofu, fint strimlad salladslök, rädisor, finstrimlad chili, koriander och jordnötter.
2. Toppa med rostad lök, gräslöksblommor och servera med några skivor lime!