Magisk vegansk saffransglass som är svår att låta bli! Med sega tranbär och rostade pistagenötter blir det här en ny favorit.
recept & styling: clara gillow thorsén foto: mads nordvig borup
4 portioner | 2,5 timmar
Du behöver:
4 dl sojamjölk
3 msk maizena
1 gram saffran
1 vaniljstång
1,5 msk neutral rapsolja
2,5 dl sojagrädde
1,5 dl strösocker
1 dl torkade tranbär
1 dl rostade pistagenötter
Gör så här:
1. Koka upp sojamjölk, saffran och vaniljkornen från vaniljstången.
2. Sikta ner maizena och vispa konstant tills blandningen tjocknar. Låt blandningen svalna.
3. När blandningen svalnat – häll i rapsoljan, sojagrädde och strösockret.
4. Häll glassmeten i glassmaskinen och låt den snurra tills glassen tjocknar.
5. Fördela den nysnurrade glassen i en avlång form. Strö över sega tranbär och rostade pistagenötter. Ställ i frysen, cirka 1 timme tills glassen är totalt fryst.
6. Servera glassen och njut!