Att inspirera andra till att välja mer vego och att visa att det inte behöver vara krångligt att äta grönare är målet med Maggies Skafferi, berättar Maggie Bergius
för MissVEGO. En tugga av den här ljuvliga lilla godbiten och man åker raka vägen till jordnötssmörhimlen! Otroligt goda och särskilt goda för oss som älskar jordnötssmör.
recept & foto maggies skafferi
Raw vaniljfudge
Ca 16 – 20 st
Du behöver:
2 dl crunchy jordnötssmör
3,5 msk kokosolja, rumstempererad
2,5 msk fibersirap ( går lika bra med agavesirap eller lönnsirap)
1 krm vaniljpulver 1 dl cashewnötter eller pistagenötter, naturella
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom cashewnötterna till en slät massa. Rör ned nötterna och tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd fyrkantig form, cirka 10 x 20 cm. Ställ ini frysen och låt allt stelna. Ta ut fudgen och skär den i fyrkanter med en vass kniv. Förvara fudgen i kylen eller frysen.