Vegansk rabarberpaj med marängtäcke

En underbar sötsyrlig och vegansk rabarberpaj med ett fluffigt marängtäcke är alltid ett säker kort att bjuda på!

recept & foto: maggie bergius

1 normalstor paj

Pajdeg:
150 g växtbaserat smör
3,75 dl mjöl
0,75 dl socker
1 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g rabarber skuren i små bitar
0,25 dl socker
1 msk maizenamjöl

Maräng:
0,75 dl kikärtsvatten
1,5 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk pressad citron
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Tillsätt mjöl, socker och vatten och nyp ihop allt till en smidig deg. Rulla en boll av degen. Låt degen vila i kylskåpet en stund medan du ansar och skär rabarbern i bitar. Ta ut degen ur kylen och kavla ut den på ett väl mjölat bakbord till en cirkel som täcker hela pajformen, även kanten. Lägg degplattan i pajformen. Blanda rabarber med socker och maizena. Fyll pajformen med rabarberblandningen.
3. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna helt.
4. Häll kikärtsvattnet i en skål. Vispa kikärtsvattnet fluffigt och fast med en elvisp. Det ska kunna gå att vända skålen upp och ned utan att innehållet rinner ut. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills det går att forma toppar av smeten. Tillsätt maizena, citronsaft och vaniljsocker och vispa tills det blir en glansig och formbar smet.
5. Bred ut marängsmeten på pajen och bränn eventuellt av med en brännare. Klart!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!