Vegansk pasta ai funghi

Pasta med svamp, eller som man säger på italienska Pasta ai funghi är en riktig italiensk klassiker. Plocka egen svamp eller köp i butik, oasett så blir denna gräddiga och smakrika pastarätt ljuvligt god!

recept & foto maggies skafferi

4 portioner

Du behöver:

300 g pasta, Pappardelle eller Tagliatelle passar bra
1 msk olivolja till pastan
400 g väl rengjord svamp t ex champinjoner, Karl Johan, kantareller
4 msk olivolja till stekning
6 vitlöksklyftor, skalade
1 dl vitt vin
3 dl havregrädde 1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk lökpulver
vit- och svartpeppar, nymalen
flingsalt
100 g vegansk parmesanost
en näve ruccolasallad färska basilikablad

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet och lägg tillbaks pastan i kastrullen. Ringla över lite olivolja och blanda. Ställ åt sidan och låt stå under lock.
2. Skiva svampen. Hetta upp olivoljan i en djup stekpanna eller gryta. Hacka vitlöken fint och fräs den en stund under omrörning tills den blir mjuk. Tillsätt svampen och fräs den på hög värme under omrörning tills vätskan i svampen dunstat bort. Tillsätt vinet och fortsätt koka tills även det dunstat bort nästan helt. Häll i grädde och tillsätt buljongtärningen och lökpulvret. Låt koka en stund på svag värme och rör runt lite då och då. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera svampsåsen tillsammans med pastan. Toppa varje portion med riven parmesanost, ruccolasallad och basilikablad. Vrid över ytterligare lite svartpeppar och servera!

 

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!