Vegansk höstkaka med pumpa och glasyr

Låt halloweenmiddagens efterrätt stå i fokus, MissVEGOs matkreatör Clara Gillow Thorsén bjuder på vegansk kaka med pumpa i smeten och glasyr som påminner om ett passande spindelnät.

RECEPT & FOTO: CLARA GILLOW THORSÉN

Tid: 1 timme
Ugntid: Baka kakan i varmluftsugn, 185 grader, cirka 50 minuter

Du behöver:

4 dl vetemjöl
1 msk kanel
0,5 msk ingefära
1 tsk nymalda kardemummakärnor
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt

2 dl riven pumpa
1 dl riven morot
1 st apelsin
1,5 dl socker
1 dl havregrädde
1 dl rapsolja

Glasyr:
4 dl florsocker
4 msk vatten
1 tsk citronsaft

Gör så här:

Pumpakaka:
1. Blanda alla torra ingredienser. Riv pumpa och morot fint och blanda med zest från en apelsin.
2. Vänd ner de torra ingredienserna i en skål med grädde och olja. Vänd till sist ner pumpa-och morotsblandningen.
3. Smörj formen med vegetabiliskt smör och häll i smeten.
4. Grädda kakan i formen ca 40- 50 minuter eller tills den är genomgräddad- prova att känn efter med en sticka. Låt kakan svalna.

Glasyr:
Blanda florsocker med vatten och citron tills det blir en len, trögflytande glasyr.

Tips: Pynta dina höstkakor med siraprostade pumpakärnor, valnötter eller kanderad pumpa.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!