Denna dekadenta och kaloristinna godbit är superenkel att tillaga – med bara två ingredienser.
Recept & Foto: Romy London
2 portioner
Du behöver:
80 g växtbaserat hasselnötssmör
60 g slät växtbaserad choklad
Gör så här:
1. Smält chokladen i vattenbad: Värm upp vatten i en kastrull, några centimeter från botten räcker. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och placera i en värmetålig skål eller allra helst en vattenbadinsats. Lägg skålen eller insatsen över kastrullen. Vattnet ska sjuda men inte koka. Låt chokladen smälta långsamt.
2. När chokladen har smält rör du i hasselnötssmöret tills det är väl blandat och tar bort det från värmen.
3. Häll över den veganska fudge-blandningen i en silikonform. Ställ in i frysen i en timme för att stelna.
4. Ta försiktigt bort fudgen från silikonformen och förvara den i en lufttät burk i kylen.
Tips! Går lika bra att använda jordnötssmör. Strö saltflingor på toppen innan du ställer in fudgen i kylen för att stelna. Håller i upp till treveckor i kylen.