Somrig melonsallad med vegansk feta & mynta

En fräsch sallad som passar bra som förrätt eller som tillbehör till grillat. Den söta melonen bryter fint mot den salta fetan och den friska myntan.

recept & foto: maggies skafferi

4 små portioner | 10 min

Du behöver:

0,5 honungsmelon
0,5 galiamelon
1 medelstor gurka
1 salladslök
150 gram vegansk feta i block, tärnad
1 lime, saften
färska myntablad
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Skala melonerna och ta bort kärnorna. Tärna melonerna och lägg dem i en skål.
2. Skala ev gurkan och tärna den. Lägg den i skålen tillsammans med melonerna. Skiva salladslöken och blanda ned den i skålen tillsammans med den tärnade fetan. Pressa över limesaft.
3. Klipp ned färska myntablad och salta och peppra. Blanda ihop allt och salladen är serverad!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!