Smörstekta äpplen med färskostcrème och Biscoffsmul

En superenkel dessert där smörstekta äpplen möts i en härlig kombo av syrligt len ostcrème och kryddiga Biscoffkex.

recept & foto maggies skafferi

4 portioner

Du behöver:
2 medelstora äpplen
2 msk mjölkfritt margarin
2 msk lönnsirap
1,5 msk muscovado- eller rörsocker
en nypa salt
0,5 tsk kanel

Färskostcrème:
1,5 dl vispbar havregrädde
100 g vegansk färskost
0,25 tsk vaniljpulver

18 stycken Biscoffkex

Gör så här:
1. Skala äpplena och kärna ur dem. Dela dem i halvor och skiva dem tunt.
2. Smält margarinet i en stekpanna och lägg i äppelskivorna. Ringla över lönnsirapen. Strö över socker och salt och stek äppelskivorna mjuka. Rör försiktigt om lite då och då. Pudra över kanelen när äpplena börjar bli klara.
3. Vispa havregrädden hårt, fortsätt vispa medan du blandar ned färskosten och vaniljpulvret.
4. Krossa Biscoffkexen.
5. Fördela kexsmulorna i fyra glas eller dessertskålar men spara lite till garneringen. Fyll en sprits med färskostcrèmen. Spritsa ut ett lager med blandningen över Biscoffsmulorna. Fördela sedan de stekta äppelskivorna i varje glas och spritsa över resterande färskostcrème. Garnera med resterande Biscoffsmulor. Njut!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!