En superenkel dessert där smörstekta äpplen möts i en härlig kombo av syrligt len ostcrème och kryddiga Biscoffkex.
recept & foto maggies skafferi
4 portioner
Du behöver:
2 medelstora äpplen
2 msk mjölkfritt margarin
2 msk lönnsirap
1,5 msk muscovado- eller rörsocker
en nypa salt
0,5 tsk kanel
Färskostcrème:
1,5 dl vispbar havregrädde
100 g vegansk färskost
0,25 tsk vaniljpulver
18 stycken Biscoffkex
Gör så här:
1. Skala äpplena och kärna ur dem. Dela dem i halvor och skiva dem tunt.
2. Smält margarinet i en stekpanna och lägg i äppelskivorna. Ringla över lönnsirapen. Strö över socker och salt och stek äppelskivorna mjuka. Rör försiktigt om lite då och då. Pudra över kanelen när äpplena börjar bli klara.
3. Vispa havregrädden hårt, fortsätt vispa medan du blandar ned färskosten och vaniljpulvret.
4. Krossa Biscoffkexen.
5. Fördela kexsmulorna i fyra glas eller dessertskålar men spara lite till garneringen. Fyll en sprits med färskostcrèmen. Spritsa ut ett lager med blandningen över Biscoffsmulorna. Fördela sedan de stekta äppelskivorna i varje glas och spritsa över resterande färskostcrème. Garnera med resterande Biscoffsmulor. Njut!