Smördegsflarn med havrefraîche, tångcaviar, rödlök och dill

Spröda och frasiga smördegsflarn toppade med havrefraîche, tångcaviar, rödlök och dill. Serveras som tilltugg eller förrätt och gärna med ett glas bubbel!

recept & foto: maggie bergius

4 portioner / 12 stycken

Du behöver:
1 rulle vegansk smördeg
3–4 msk kikärtsvatten
1 dl havrefraîche
50 g svart tångcaviar
50 g röd tångcaviar
0,5 rödlök
1 citron + finrivet skal från 0,5 citron
12 dillkvistar
nymald svartpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och skär den i 12 rektanglar.
2. Pensla med kikärtsvatten.
3. Grädda flarnen mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut dem och låt dem svalna.
4. Klicka över havrefraîche och tångcaviar.
5. Skala och hacka rödlöken fint. Strö den över flarnen.
6. Riv lite citronskal över och garnera med en citronskiva och en dillkvist.
7. Till sist vrider du lite nymald svartpeppar över. Färdiga att serveras!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!