
Drycker som gör gott är godare
Inför jul- och nyårshelgernas festligheter har vi valt ut drycker som inte bara passar mycket bra
De rena smakerna, de heta kryddiga – här lyfter vi smakupplevelserna både i maten och i drycken. Berättar om råvarorna och bjuder på de bästa recepten.
De rena smakerna, de heta kryddiga – här lyfter vi smakupplevelserna både i maten och i drycken. Berättar om råvarorna och bjuder på de bästa recepten.
Inför jul- och nyårshelgernas festligheter har vi valt ut drycker som inte bara passar mycket bra
Att inspirera andra till att välja mer vego och att visa att det inte behöver vara
Grönkålssalladen är obligatorisk på julbordet. Här bjuder vi på en variant med syrliga och söta frukter,
Grillsäsongen är i full swing! Och vad passar bättre på grillen än korv – självklart väljer
Våfflor är ju gott till frukost, dessert eller mellanmål året runt men särskilt på Våffeldagen, som
En värmande vardagsgryta som känns lite festlig med sina tillbehör och kryddor. Här serveras den med
Mjuksegt pizzabröd, krämig fyllning och krispig topping – och alla kan välja vad som ligger på
Tre olika teblandningar av 100 procent ekologiskt certifierade örter utvalda för sin effekt är en nyhet
Ett saftig och smakfullt kaffe- och valnötsbröd som är lika gott och saftigt varje gång. Perfekt
Fira fettisdagen med hembakade veganska semlor. Här bjuder Maggies skafferi på ett smarrigt recept – vegan
Ramen är den perfekta rätten för att minska matsvinn och samtidigt vara snäll mot plånboken. Spara
Den återkommande favoriten! Detta lilla snacks serverades första gången i finalen av Sveriges mästerkock och sedan
Okej, så här! Jag har stoppat i mig överkokt brysselkål som smakat riktigt taskigt, men nu
Gillar du också att avsluta en god och lång middag med något sött men fräscht? Då
Alla komponenter i ett! Denna veganska varmrätt till nyårsmiddagen bjuder på krispighet, syra, rostade och djupa
En ljuvlig start på kvällens bjudning! Servera rotselleri som förrätt på ett annorlunda vis. Rotsellerin är
Tångkaviar med en twist av krispiga jordärtskocksskal fyllda med len vegansk crème fraiche, tångkaviar och dill
Låt oss bjuda på en drink med julig kryddning. Kanel, kryddnejlikor och tranbär är några av
Denna dekadenta och kaloristinna godbit är superenkel att tillaga – med bara två ingredienser. Recept &
En fräsch efterrätt med laddad med citrusfrukter, saffransmarinerade russin och krispiga pistagenötter avslutar vår julmåltid denna
Butternutpumpan, vars lätta nötiga och söta toner framträder vid ugnsbakning, blir stjärnan i denna juliga maträtt.
Det här receptet på pannkakor är den perfekta lyxfrukosten under julhelgen. Superfluffiga och ljuvligt goda pannkakor
En fantastisk liten bulle som går utmärkt att servera som förrätt eller som tillbehör vid middagsbordet.
Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
En rätt som byter namn och smak beroende på plats. Vår svenska variant som vi gör
Har du testat att confitera kål? Vitkål, rödkål och kålrot lämpar sig bäst till detta eftersom
Att laga mat är särskilt roligt när saker och ting blir extra lyckat, som min gula
Färska jordgubbar! Finns det något somrigare än det? Här har jordgubbarna fått sällskap av fläder, hemlagad
Försommarens huvudrätt består av ugnsbakad rotselleri med grillad sparris. På toppen krispiga ärtskott och hasselnötter. Till
En härligt krämig vegansk jordgubbscheesecake gör du av en enkel kakbotten som du toppar med två
Bao är ett taiwanesiskt fluffigt bröd som ångas och kan fyllas med lite allt möjligt. Det
Denna veganska pistagekaka är lika god som den ser ut! Full av nötiga smaker från pistagekärnor,
En underbar sötsyrlig och vegansk rabarberpaj med ett fluffigt marängtäcke är alltid ett säker kort att
För att lyckas med jordnötssmör i mat är det viktigt att tänka på att det absolut
Den här risotton är precis vad jag brukar behöva när det fortfarande är kallt och snålblåst
Späda, gröna ärtor hör våren till och tillsammans med vispad grädde och mousserande vin blir denna
Vi laddar för tacokväll och passar på att bjuda på ett recept med Oh Mungoods nya
Under mars månad kommer Burger King på Medborgarplatsen i Stockholm att enbart servera växtbaserat. På
Laxpasta på veganskt vis? Då är det Hookeds nya Salmoonish ”en vegansk fisk” som hamnar i
I sin fina bok Comfort Food bjuder Agnes Gällhagen på Tröstsoppa. En soppa som följt henne
Att äta pizza på årets första dag är sedan gammalt. MissVEGO väljer dock en knäckig variant
En perfekt avslutning på nyårsmiddagen blir denna dessert: Hemlagad glass med vit choklad serverad med varma
En mustig och smakrik gryta med olika sorters svamp, morötter och syltlök. Som alla grytor så
Spröda och frasiga smördegsflarn toppade med havrefraîche, tångcaviar, rödlök och dill. Serveras som tilltugg eller förrätt
Frasiga saffransriddare som här fått sällskap av en len chokladgrädde och en syrlig lingonsorbet. På toppen
Ingen jul utan grönkål på bordet! Här har grönkålen fått sällskap av ädelost och valnötter i
En smakrik och färgstark sallad som inte bara är vacker att se på utan som smakar
Tofu är aldrig tråkigt i vårt hushåll. För den här festliga rätten har jag kombinerat smakerna
Saffran och hallon är en himmelsk god kombination, särskilt i en kladdkaka med frosting. Och hemligheten
En välkänd italiensk rätt som de flesta av oss känner till, gjort på klassiskt vis med
Det kan aldrig finnas för mycket svamp på middagsbordet, om du frågar mig. Jag gillar att
Jenny Neikell bjuder på chilisås. I butik säljs chili ofta som röd eller grön, vilket jag tycker
En superenkel dessert där smörstekta äpplen möts i en härlig kombo av syrligt len ostcrème och
Mindre är mer. Här bjuder vi på ett recept med enkla, hälsosamma och ingredienser med individuella
En klassisk och ljuvligt krämig risotto som här fått sällskap av den smakrika och nyttiga svartkålen.
En perfekt blandning av syrlig mandelkräm och strimlade rödbetor. Dessa små bitar är perfekta för alla
Att plocka ingredienser i naturen och sedan addera dem som smakbärare i drinken är en bra
En soppa gjord på höstens skörd av rotfrukter och potatis. Dessa rostas innan de kokas för
Att plocka ingredienser i naturen och sedan addera dem som smakbärare i drinken är en bra
Eleganta, välgjorda och inte minst hållbart producerade viner med historia är alltid aktuella oberoende hur trendvindarna blåser,
Jenny Neikell bjuder på fermenterade tomater. I slutet av odlingssäsongen står man obönhörligen där med tjuriga
Att plocka ingredienser i naturen och sedan addera dem som smakbärare i drinken är en bra
Enkelt, gott och näringsrikt – precis så vill i alla fall vi på MissVEGO att vår
Jenny Neikell bjuder på fermenterad surkål. Folk frågar mig ofta vilken som är min favorit bland syrade
Södra Europa är och förblir gastronomiska favoritområden, vi tycks aldrig få nog av franska, spanska och
Burkarna där det bubblade fascinerade och väckte intresse. Inte ens smaken, som inte alltid var god
Just nu är vi många som hittar ut i skog och mark, på jakt efter kantareller
Denna italienska dessert består av en mängd härliga smaker från marsalavin, kaffe och kakao tillsammans med
De växer under marken, intill träden och deras rötter, och vi behöver oftast hjälp för att
Pasta med svamp, eller som man säger på italienska Pasta ai funghi är en riktig italiensk
Vad händer när lingon och äpplen möts och ger upphov till en dryck? Resultat blir välbalanserat
Pias burgare är full av syrade grönsaker och en krämig jordnötssås. Jordnötssås på burgare? Jo vi
One-pot matlagning när den är som bäst! Krämig pasta i rik tomatsås, avslutad med den upplyftande
Nyligen fick svenska Oumph! motta silverplaketten för sin kampanj Human Meat på Cannes Lions. Kampanjen ägde
En fräsch sallad som passar bra som förrätt eller som tillbehör till grillat. Den söta melonen
Allt som kan serveras mellan två brödskivor är perfekt festivalmat. Det är lätt att äta, man behöver
Glädjande nog finns det fler dryckesalternativ idag än för bara några år sedan, så man behöver
Små veganska minipajer fyllda med ett härligt citrussmakande fluff. Toppa med sommarens färska bär och du
Att laga veganskt är MissVEGOs matkreatör Margareta ”Maggie” Bergius signum. Hon inspireras av utmaningen och testar
Sigrid provade banana blossom-’fisk’ på Bali och blev frälst! Banana Blossom-’fisk’ har blivit ett fenomen på internet, men det är
Även i år har champagnehuset Bonnet tagit fram nya kostymer till sin veganska champagne. Denna gång
Linnéa Sjögren & Karolina Martinson delar med sig av sin tångkunskap i sin bok Plocka tång &
Enkelt, gott och oftast väldigt snygg är maten som serveras som en bowl. Kreativiteten flödar och
Finns banana split på dessertmenyn – då beställer man det. Det här är inget undantag: finns
Kokos, rabarber och kardemumma – låter lika gott som det smakar. En lyxig och vegansk efterrätt
Att matcha vegansk påskmat med viner som är goda och hållbart framställda, inte minst när det
Gul & vegansk är denna smarriga saffranspasta med grön sparris. Himmelskt god och superlätt att laga.
Grönt är skönt! Äntligen är våren här! Naturen börjar så smått bli grön, de efterlängtade råvarorna
Lagrad cheddar är smaken på Violife ost Epic Mature Cheddar som nu hittat ut i butik.
Heja husman! Savoykålsknyten med vegofärs och rostade hasselnötter, vegansk gräddsås med madeira och rårörda lingon kan
När koksboksförfattaren och matbloggaren Gustav Johansson lagade till vår Bärta Burgare Umami valde han att kombinera
Att ta en vit månad, en månad helt utan alkohol, kan för många var ett bra
Koka soppa på en skocka – perfekt under Veganuary. Årstidernas jordärtskockssoppa är dessutom både värmande och
Kärnan i Veganuary-kampanjen är ett 31 dagar långt veganskt löfte varje januari. Sedan starten 2014 har
Orangea viner är heta men egentligen inte något nytt, det handlar om ett nygammalt sätt att
Den senapsrostade potatisen smakar himmelskt ihop med den fräscha och krispig fänkålssallad. Tillsammans med sotad sallad,
Choklad, jordnötssmör, dadlar, salt och syrliga hallon är en perfekt kombination om man vill göra en
Söta clementiner, kryddiga nötter, spröd sallad och fluffig mögelostkräm. Vad kan gå fel? recept & styling
Magisk vegansk saffransglass som är svår att låta bli! Med sega tranbär och rostade pistagenötter blir
Det här receptet är en hyllning till min morfar. Han kommer från Bulgarien och det här
Låt halloweenmiddagens efterrätt stå i fokus, MissVEGOs matkreatör Clara Gillow Thorsén bjuder på vegansk kaka med
I takt med att dagarna blir svalare längtar vi efter mustigare drycker. Men än är de
PETA UK har nu utnämnt Oumph! Döner Kebab till “Best Vegan Meat”. Detta är företagets senaste
Det här är en trevlig start på höstdagarna. De första svamparna kan man inte få nog
De här bullarna är inte bara fantastiskt vackra att titta på, de är också ljuvligt goda
Oumph! har lanserat två helt nya produkter: Oumph! Kebab Döner Style och Oumph! Crispy Buffalo Bites.
Ni vet glassen 88:an? Min favoritglass som barn. Minns ni smakerna av vanilj, choklad, nougat och
Ett enkelt recept perfekt för lata dagar, eller som komplement till sensommarens sista grillkvällar! Så beskriver
Ingen anar att den här kakan innehåller svarta bönor. Och så klart funkar den fint även
Årstidernas bjuder på hamburgerbröd med vita bönor och burgare på röda linser. Hamburgerbröd med vita
MissVEGO:s matkreatör Clara Thorsén bjuder på en perfekt sensommarsallad, en sallad med djupa smaker, hetta, fräschör
Jag skulle ljuga om jag sa att topparna blev nyttiga bara för att man mixar i
Alla har vi vår egen relation till blåbär och lingon många gånger från barndomen. Vilken väljer
Crispy No Chicken Burger från LikeMeat är ett omtyckt sojabaserade alternativ till kyckling som serveras på
Traditionella recept, och att ha koll på proportionerna är grunden i bakning. Men härefter går det
Mixade kikärter och rivet äpple i degen ger extra saftiga frallor. Ta gärna vara på spadet
Oumph! är grymt god mat från växtriket. Pulled Oumph! BBQ-marinerade bitar med riktigt schysst konsistens, gjord
MissVEGO och Årstiderna delar en vision – vi vill få fler att äta mera grönt! Genom
Gör egna härliga tacobröd direkt i stekpannan. Med lite rödbetsjuice i degen blir de både goda
Picknicken är alltid en höjdpunkt oavsett väder och årstid. Denna gång tipsar vår receptkreatör Clara Thorsén
Klasar av ljuvligt doftande fläderblommor blir till den godaste fläderblomssaften. I MissVEGOs tappning har vi adderat
Midsommar står för dörren och förberedelserna är i full gång. Är du sugen på alkoholfritt till
Till sommarens picknick är mackor med smarriga pålägg vårt enklaste och godaste tips. Denna macka har