Ingen anar att den här kakan innehåller svarta bönor. Och så klart funkar den fint även utan lakritspulver och hallon, en helt vanlig kladdkaka helt enkelt …
Cirka 12 bitar
Du behöver:
1 förp kokta svarta bönor (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
3 ägg
1 ¼ dl kakao
2 krm salt
2 tsk lakritspulver
2 dl strösocker
100 g smält smör
1 dl frysta hallon
1 krm flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
3. Mixa bönorna helt slätt i en matberedare med ett av äggen. Tillsätt resten av äggen, kakao, salt, lakritspulver, socker och smör, mixa igen till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord och bakplåtspappersklädd ugnsform (ca 15 cm i diameter eller 15 x 20 cm). Fördela hallonen över, tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö eventuellt över flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.