Gul & vegansk är denna smarriga saffranspasta med grön sparris. Himmelskt god och superlätt att laga.
RECEPT & STYLING: CLARA GILLOW THORSÉN FOTO: MADS NORDVIG BORUP
4 portioner | 30 minuter
Du behöver:
2 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
2 finhackade gula lökar
1 tsk torkad chili
1 g saffran
2 tsk fänkålsfrö
1 citron
1 bunt sparris
4 dl vegansk grädde
nymald svartpeppar
flingsalt
vegansk eller vegetarisk pasta
rostade mandelspån
timjan/ salvia
Gör så här:
1. Koka upp pastavatten, glöm inte att salta rikligt. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Bryn undertiden vitlök, gul lök, torkad chili, saffran, och fänkålsfrön i rikligt med olivolja så smakerna träder fram. Ansa sparrisen och dela dem i tre. Tillsätt sparrisen i stekpannan.
3. Tillsätt vegansk grädde samt 2 skopor pastavatten.
4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
5. Blanda pastan med såsen och lägg upp på tallrikar.
6. Strö över rostade mandelspån och färsk timjan.