One-pot matlagning när den är som bäst! Krämig pasta i rik tomatsås, avslutad med den upplyftande sältan från fetaosten och pepprigheten från basilikan. Det här är den sortens mat man aldrig vill bli färdig med. Flera smarriga recept hittar du i den digitala utekokboken Primus Camp.
recept & foto: nathalie spjälle i samarbete med primus camp
2 portioner | 20 min
Du behöver:
300 g pasta
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 bunt färsk basilika
200 g körsbärstomater
100 g vita bönor
300 ml havregrädde
1 kub grönsaksfond
vegansk fetaost
svartpeppar
Gör så här:
1. Fräs vitlöken i olja.
2. Tillstätt tomatpure & vita bönor.
3. Tillsätt pastan, tomater, buljongtärningen och grädden.
4. Smaksätt med peppar och basilika.
5. Rör om och se till att pastan är täckt av grädde hela tiden, tillsätt eventuellt mer grädde.
6. Avsluta med att toppa med smulad fetaost, färsk basilika och mer tomater.