Vi laddar för tacokväll och passar på att bjuda på ett recept med Oh Mungoods nya smarriga ”Mung bean taco mince”.
Svenska uppstickaren Oh Mungood har sedan tidigare en burgare och bits i frysdisken. Deras ekologiska, rena innehåll med massor av smak, baserat på den näringsrika mungbönan har tagits emot med glädje i handeln. Nu släpper de ytterligare två produkter. ”Neutral Mung bean mince” och ”Mung bean taco mince”. Båda är baserade på samma ekologiska och rena innehåll. De är formbara och ger det oändligt med möjligheter att skapa både grytor, såser, toppings, fyllningar och formade bullar och biffar.
Tacofärsen är kanske en ny fredagsfavorit då den enkelt kan vändas ner i pannan och stekas till en krispig färs på 6–7 minuter. Den är nämligen färsigkryddad med rena ekologiska kryddor och utan socker. Produkterna finns att klicka hem på mathem.se och hos ett par utvalda butiker runt om i landet.
Nachos Plate med Oh Mungoodfärs, cheddar och syrliga toppings
4 portioner
Picklad rödlök
2 st Rödlök
1 dl Ättiksprit
2 dl Strösocker
3 dl Vatten
Topping
1 st Chilipeppar Röd
2 dl Creme Fraiche Naturell
200 g Tortillachips
360 g Vegetarisk Färs
230 g Tacosås
200 g Riven Cheddarost
150 g Fetaost
Gör så här:
1. Picklad lök: Blanda ättika, vatten och socker i en bunke eller hög skål. Rör tills sockret löst sig. Skiva rödlöken i tunna skivor. Lägg ner rödlöken i lagen och blanda. Häll över i en tättslutande burk, förvara svalt.
2. Stek färsen, salta och peppra efter smak.
3. Lägg ut nachochips på en plåt med bakplåtspapper.
4. Fördela stekt färs, riven cheddar, smulad fetaost och tacosås över chipsen och gratinera i ugn, 200 grader ca 15 minuter.
5. Toppa sedan med crème fraiche, picklad lök och finhackad chilipeppar.