Krispig brysselkål med ponzumajo

Okej, så här! Jag har stoppat i mig överkokt brysselkål som smakat riktigt taskigt, men nu är det dags för revansch. Brysselkål är riktigt gott, särskilt om de är friterade och serveras med en syrligt och het majo. Ja, ni förstår säkert, men laga detta! Testa även att fritera flower sprouts, det är en vacker liten kålsort som är en korsning mellan brysselkål och grönkål.

Recept: christin kashou foto: pelle lundberg

4–6 portioner

Du behöver:
500 g brysselkål
frityrolja
salt

Ponzumajo
1 dl majo
1 msk japansk soja
0,5 limefrukt, juice
1 tsk sriracha
1 tsk rostade vita sesamfrön

Gör så här:
1. Skär bort roten på brysselkålen med en skalkniv och plocka bort eventuella smutsiga blad.
2. Dela kålen i två delar eller behåll den hel.
3. Värm upp frityrolja till 175 grader i en kastrull.
4. Under tiden blandar du ingredienserna till ponzumajon.
5. Fritera brysselkålen i två omgångar i ungefär 3 minuter. Brysselkålen ska vara krispig på ytan och lite mjuk inuti. Låt kålen rinna av på hushållspapper. Salta efter att du friterat.
6. Servera brysselkålen genast tillsammans med majonäsen.

Dryckestips!
Champagne eller mousserande rosévin är gott till citrussmaken i ponzumajon. Vill du hålla dig till det japanska finns det mousserande sake med inslag av citrus och sötma.

Finger food – snacks, plockmat och desserter
Författare: Christin Kashou
Foto: Pelle Lundberg

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!