Laxpasta på veganskt vis? Då är det Hookeds nya Salmoonish ”en vegansk fisk” som hamnar i grytan.
4 personer
Du behöver:
150 gram tinad Salmoonish
4 msk vitt matlagningsvin
0.5 gram saffran
2 dl växtbaserad grädde
500 gram Tagliatelle
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl växtbaserad crème fraiche
100 gram färsk bladspenat
salt och peppar
olivolja till stekning
Gör så här:
1. Stek Salmoonish i olja i två minuter. Ställ åt sidan.
2. Hacka lök och vitlök fint och stek på medelhög värme tills löken är genomskinlig.
3. Tillsätt saffran och matlagningsvin och låt puttra några minuter.
4. Häll i grädde och fraiche och låt koka upp.
5. Lägg i den färska bladspenaten och Salmoonish och rör om.
6. Krydda med salt och peppar.
7. Blanda med nykokt pasta och servera.