En smakrik och färgstark sallad som inte bara är vacker att se på utan som smakar fantastiskt gott! Passar fint som en förrättssallad eller som en rätt på julbordet.
recept & foto: maggie bergius
4 portioner
Du behöver:
4 dl kokt vit quinoa
100 g blandsallad, t exempel maché, bladspenat, ruccola
3–4 avokado
1 granatäpple
1 dl hasselnötter
Saffransmajonnäs:
1,5 dl havrefraiche
0,5 dl vegansk majonnäs
0,25 g stött saffran
salt och vitpeppar
Gör så här:
1. Lägg upp quinoan på antingen ett stort fat eller fyra assietter.
2. Lägg upp salladen på samma sätt. Skala avokadon och skär den i skivor. Lägg den på salladen.
3. Ta ut granatäppelkärnorna ur skalet och fördela även dem på salladen.
4. Rosta hasselnötterna under omrörning i en stekpanna på medelhög värme. Låt dem svalna något innan du hackar dem och strör dem över salladen.
5. Blanda ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen i en skål.
6. Servera salladen med dressingen.