Att äta pizza på årets första dag är sedan gammalt. MissVEGO väljer dock en knäckig variant från Leksands Knäckebröd. Inspireras av receptet, men självklart kan du skapa ditt eget.
Du behöver:
1 knäckebröd
1,5 dl pizzasås
240 g riven ost
50 g fetaost
1/3 zucchini
2 champinjoner
1 citron
3 msk matolja
3 blad grönkål
3 msk hackad spenat
1/5 basilika
Gör så här:
Skiva champinjonerna och marinera i olja och pressad citron, låt ligga kallt i 60 min. Börja med ett knäckebröd, bred ut tomatsås och ost. Lägg på 50g smulad fetaost, 1/3 skivad zucchini, 3 msk hackad spenat, 3 blad hackad grönkål. Grädda i ugnen i 200° under ca 8–10 min, eller till knäckepizzan ser färdig ut. Dela upp och servera.