Klasar av ljuvligt doftande fläderblommor blir till den godaste fläderblomssaften. I MissVEGOs tappning har vi adderat lite sötma från farinsocker och får en hemmagjord saft som både är lite godare och lite snyggare.
Du behöver:
20 stora klasar fläderblommor
2 stora citroner
250 g farinsocker
500 g strösocker
50 g citronsyra
1 l kokande vatten
Gör så här:
1. Skölj fläderblommorna och låt rinna av.
2. Skölj citronerna och skär dem i skivor.
3. Blanda ihop farinsocker och strösocker.
4. Lägg i och varva alla ingredienserna i en stor skål. När alla ingredienser är i häller du över 1 liter kokande vatten och rör om.
5. Låt svalna och ställ i kylskåp med lock. Rör om då och då under fem dagar.
6. Sila och häll upp i flaskor, en tesil går utmärkt att använda för att sila bort blommorna.
7. Förvara i kylskåp och/eller frys in!