Superenkel och smarrig hallonmousse. Hallonsåsen kan du göra redan dagen innan. Lätt, smarrigt och perfekt med lite choklad till.
4 portioner
Du behöver:
2½ dl Alpro Whipping, sojagrädde
2 droppar ättikssprit
500 gram frusna hallon
1 dl socker
färska bär att garnera med
Gör så här:
1. Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt det småkoka tills kärnorna släpper. Kan ta cirka 30 minuter.
2. Sila hallonsåsen genom en sil eller ett kaffefilter. Ställ in i kylen.
3. Vispa sojagrädden tills den blir fast. För att få den än fastare tillsätter du 2 droppar ättikssprit och vispar lite till. Missa inte detta, ättikan behövs för att få grädden fluffig.
4. Vänd ner den kalla hallonsåsen i grädden. Klicka upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst en timme.
Servering: Toppa med färska hallon och eventuellt lite riven choklad.
DUKNING: Crystal Glass Champagne, 550 kr från Louise Roe. Champagneglas, Essence, 368 kr/2-pack från Iittala. Uppläggningsfat i stengods, 350 kr från Erika Petersdotter Keramik. Tapaschoklad, 189 kr från Årstiderna.
Matcha med kallbryggt te
Sunday Tea från We B Tea, ett lätt och blommigt te med inslag av bär. Detta är en blandning av vitt och grönt te som passar perfekt till den här härliga moussen.