Förrätt: vegansk castelfranco-sallad med mögelostkräm

Söta clementiner, kryddiga nötter, spröd sallad och fluffig mögelostkräm. Vad kan gå fel?

recept & styling clara gillow thorsén foto MADS NORDVIG BORUP

 

Vegansk mögelostkräm, brysselkål, castelfranco-sallad, fikon och rosmarinsrostade nötter

4 portioner | 40 minuter

Du behöver:

3 dl vegansk crème fraiche
150 gram vegansk mögelost eller fetaost

1 dl blandade nötter
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
En liten näve rosmarin

200 gram brysselkål
1 Castelfranco-sallad eller frisésallad
3 clementiner
1 msk olivolja
2 msk apelsinsaft
1 msk apelsinzest
2 fikon

Gör så här:

Mögelostkräm: Vispa crème fraiche med vegansk mögelost fluffig och jämn. Rosmarinrostade mandlar: Blanda nötter med olivolja, flingsalt och rosmarin. Rosta i ugnen vid 165 grader, cirka 15 minuter.

Grönt: Skölj och rensa brysselkålen. Blanchera brysselkålen snabbt i saltat vatten. Plocka de vackra bladen från salladen. Vänd salladen och brysselkålen i olivolja, apelsin, apelsinzest och salt. Skär färska, solmogna fikon i båtar och clementiner i runda cirklar.

Servering:

Börja med att bre ut den veganska mögelostkrämen i tallrikens botten. Lägg sedan den apelsinsmakande castelfrancosalladen, runda clementinerna, ljumna brysselkålen och fikon. Avsluta med rosmarinrostade nötter och salt.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!