Söta clementiner, kryddiga nötter, spröd sallad och fluffig mögelostkräm. Vad kan gå fel?
recept & styling clara gillow thorsén foto MADS NORDVIG BORUP
Vegansk mögelostkräm, brysselkål, castelfranco-sallad, fikon och rosmarinsrostade nötter
4 portioner | 40 minuter
Du behöver:
3 dl vegansk crème fraiche
150 gram vegansk mögelost eller fetaost
1 dl blandade nötter
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
En liten näve rosmarin
200 gram brysselkål
1 Castelfranco-sallad eller frisésallad
3 clementiner
1 msk olivolja
2 msk apelsinsaft
1 msk apelsinzest
2 fikon
Gör så här:
Mögelostkräm: Vispa crème fraiche med vegansk mögelost fluffig och jämn. Rosmarinrostade mandlar: Blanda nötter med olivolja, flingsalt och rosmarin. Rosta i ugnen vid 165 grader, cirka 15 minuter.
Grönt: Skölj och rensa brysselkålen. Blanchera brysselkålen snabbt i saltat vatten. Plocka de vackra bladen från salladen. Vänd salladen och brysselkålen i olivolja, apelsin, apelsinzest och salt. Skär färska, solmogna fikon i båtar och clementiner i runda cirklar.
Servering:
Börja med att bre ut den veganska mögelostkrämen i tallrikens botten. Lägg sedan den apelsinsmakande castelfrancosalladen, runda clementinerna, ljumna brysselkålen och fikon. Avsluta med rosmarinrostade nötter och salt.