Flatbreads med vitlöksfrästa kantareller, zucchini, vegansk färskost och ruccolasallad

Att laga veganskt är MissVEGOs matkreatör Margareta ”Maggie” Bergius signum. Hon inspireras av utmaningen och testar gärna nya råvaror för att finna de bästa och godaste veganska alternativen. Här bjuder hon på en snabbare variant av pizza. Grilla brödet och toppa med en massa godsaker. Passar perfekt som ensamrätt eller skivad som plockmat.

recept & foto: maggies skafferi

8 stycken | 20 min

Du behöver:

3,5 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3,5 dl naturell havre- eller sojayoghurt
olivolja till pensling

Topping:

2 stora nävar färska kantareller, väl rengjorda
2 vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
olivolja till stekning och pensling
salt och peppar
1 stor zucchini
150 gram vegansk färskost
3 nävar ruccolasallad
1 näve solrosskott olivolja att ringla över
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Blanda ihop ingredienserna till degen. Dela degen i 8 bitar och kavla ut varje degbit till en oval.
2. Lägg degplattorna på en het grillpanna eller på grillen. Grilla degplattorna på båda sidorna, cirka 2 minuter per sida. Ta av från grillpannan/ grillen och pensla med olivolja.
3. Fräs kantarellerna i oljan tillsammans med vitlöken. Salta och peppra.
4. Grilla zucchinin som du skivat och penslat med olivolja. Salta.
5. Bred färskosten på flatbreadsen, toppa med kantareller, zucchini, ruccolasallad och solrosskott. Ringla över olivolja och avsluta med salt och peppar.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!