Gör egna härliga tacobröd direkt i stekpannan. Med lite rödbetsjuice i degen blir de både goda och färgstarka.
foto: rasmus bundgaard recept & styling: sigrid barfod och line tscherning damgaard
4 personer (16 små tacos)
Du behöver:
5,2 dl harina masa majsmjöl (alt vanligt vetemjöl)
3 dl rödbetsjuice
0,8 dl vatten
En liten nypa salt
Gör så här:
1. Blanda rödbetsjuice och vatten, värm i kastrull tills det är fingerljummet. Blanda mjöl och salt i en bunke. Rör i vätskan och knåda tills du har en mjuk, men inte kletig, deg. Den ska vara som modellera i konsistensen.
2. Forma till 16 små degbollar och låt dem vila i rumstemperatur i cirka 15 minuter.
3. För perfekt formade tacos, lägg en degboll i taget mellan två plastpåsar och använd en tung kastrull och dina armmuskler att platta till bollen till en cirka 3 mm tjock rundel.
4. Hetta upp en stekpanna på hög värme och torrstek ett tacobröd i taget. Stek på varje sida i cirka 15 sek. Tryck ned med en stekspade tills bröden puffat upp sig.
5. Stek alla tacobröd på samma sätt och täck med ren kökshandduk tills servering.