En fräsch efterrätt med laddad med citrusfrukter, saffransmarinerade russin och krispiga pistagenötter avslutar vår julmåltid denna gång.
Recept: Moa Backman Foto: Ronja Willners
4 portioner
Marinerade russin:
1 dl socker
1 dl citronjuice
citronzest från en citron
1 paket saffran (0.5g)
1 dl gula russin
Citrussallad:
2 apelsiner
2 röda grapefrukt
100 g physalis
1 mango
1 granatäpple
10 myntablad
1 dl rostade och salta
pistagenötter
Gör så här:
1. Koka upp socker med citronzest och citronsaft samt saffran. Häll i en skål över russinen.
2. Skala apelsin och grapefrukt med en kniv. Skär ut filéerna. Skala och skär mangon i skivor.
3. Skär granatäpple i två delar och bryt loss kärnorna. Skär physalis två delar.
4. Skala pistagenötterna och fördela frukten på fyra fat. Strö över nötter och marinerade russinen tillsammans med myntan.