Bruschetta med gröna tomater

En välkänd italiensk rätt som de flesta av oss känner till, gjort på klassiskt vis med röda tomater är Bruschetta. Varför inte göra den på någon av alla de nya färger av tomater som poppat upp i affärerna de senaste åren? Gula, orange, lila eller som här – gröna!? Syrliga och friska med en svag sötma. Supergoda!

recept & foto: maggies skafferi

4 portioner  

Du behöver:

4 mellanstora, gröna tomater
1 vitlöksklyfta, skalad
1 liten näve färska basilikablad
2 msk olivolja
1 msk röd- eller vitvinsvinäger
flingsalt
nymald svartpeppar
4 msk olivolja till stekning
8 mellanstora skivor surdegsbröd
ruccolasallad till garnering

Gör så här:

1. Börja med att göra tomatblandningen. Skär tomaterna i små kuber. Lägg dem i en skål och pressa ner vitlöksklyftan. Klipp ned basilikabladen. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda väl.
2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Stek brödskivorna gyllenbruna på ena sidan. Tillsätt mer olivolja om det blir torrt. Lägg brödskivorna på fat med den stekta sidan uppåt. Fördela tomatblandningen över brödskivorna. Salta och peppra lite till och garnera med några blad ruccolasallad.
3. Servera bruschettan med en gång.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!