Pias burgare är full av syrade grönsaker och en krämig jordnötssås. Jordnötssås på burgare? Jo vi tackar – extremt gott! Fyllig, kraftig och rund får umamiburgaren smaklökarna att ta små skutt. Dessutom lättsmält, full med vegetabiliska proteiner och rik på fiber.
recept: bärta / pia qvarnström foto: therese zätterqvist
Du behöver:
1 paket (4 burgare)
Bärta burgare umami, kylskåpskalla
surkål på vit- eller rödkål
saltgurka, halverad
4 rädisor, tunt skivade
4 burgarbröd
Jordnötssås:
0,5 burk jordnötssmör, ca 175 gram
1 msk sriracha
0,75 dl vatten
1,5 msk soja
0,5 tsk muscovado-socker
Gör så här:
1. Häll samtliga ingredienser till såsen i en mixer. Mixa slät. Om såsen är vådligt tjock kan du tillsätta lite mer vatten. Smaka av.
2. Pensla burgarna med olja och grilla på ordentligt het grill. De ska snabbt få en fin grillyta och behålla sitt saftiga inre. Grilla även brödet.
3. Bred jordnötssås på brödet och lägg ihop burgaren. Hugg in!