Årstidernas kikärtstunnbröd med blomkål och getost

Ett frasigt kikärtstunnbröd som du kan toppa efter smak, till exempel med skivad tomat och basilika, eller potatis och rosmarin. Snåla inte på olivoljan! Vill du ha ett veganskt recept byter du ut osten mot vegansk parmesan. Avnjut tunnbröden som snacks, som förrätt eller med en matig sallad.

Använd vår rabattkod “MISSVEGO” så får du 20 procents rabatt på din första kasse hos Årstiderna!

4 portioner

Tunnbröd
10 g jäst
5 dl ljummet vatten
400 g kikärtsmjöl
10 g salt
2 msk olivolja
400 g durum- eller  vetemjöl + extra till utbakningen

Topping
100 g riven ost
1 blomkål
100 g mjuk getost
4 msk kapris
ruccola
olivolja
havssalt
peppar

Gör så här
1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt kikärtsmjöl, salt, olivolja och durum- eller vetemjöl. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa, antingen kallt över natten eller på en varm plats i 1 timme.
2. Slå på ugnen på 250°C. Ställ in två bakplåtar i ugnen så att de blir riktigt heta. Använd en baksten om du har det.
3. Kavla ut degen till 4 tunnbröd, ca 1 cm tjocka, på mjölat bakbord. Strö över riven ost.
4. Skölj blomkålen, låt den rinna av och dela i mindre buketter. Skär buketterna i tunna skivor med mandolin och fördela över bröden. Droppa över olivolja, strö över salt och peppar. Smula över getosten och avsluta med kapris. Lägg tunnbröden på ett bakplåtspapper och flytta över till de varma plåtarna. Grädda dem gyllenbruna och frasiga i 8–10 minuter. Toppa med ruccola innan servering!

Vegansk parmesan
Räcker som tillbehör till 4 personer

Du behöver
100 g osaltade
cashewnötter eller skållad mandel
3 msk näringsjäst
1 tsk salt

Gör så här
Kör alla ingredienser i en blender i ett par minuter tills du får ett jämnt pulver.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!